17 Şubat 2008 Pazar

TEKSTİL FİRMALARI

COTON

İlk olarak 1988 yılında küçük bir outlet mağazası ile faaliyete başlayan Koton, kısa sürede Dünya’da ve Türkiye’de, hızlı moda kategorisinde kendi ürünleri ile tanınan bir marka olmayı başardı.
1995 yılında marka olma yolunda çalışmalarına daha da hız kazandırarak mağaza ve koleksiyon tasarımı üzerinde yoğunlaştı.1996 yılında Almanya’nın Münih şehrindeki toptan
satış mağazasını açarak yurt dışındaki ilk adımını atmış oldu. Planlarının önemli bir kısmını müşteri gereksinim ve eğilimleri üzerine yapan ve gerektiğinde müşterilerini yönlendirebilen Koton, bugun yüzün üzerindeki tasarım kadrosu ile, yılda elliye yakın koleksiyon oluşturuyor. Günde otuz, senede on bin yeni modelin mağazalara girişini ve on milyon ürünün üretimini gerçekleştiriyor.
Daha iyi modayı daha hızlı ve daha şık ortamlarda müşterisine sunmayı hedefleyen Koton, tasarıma ve tasarımcıya olan güçlü inancı ile Türkiye ve Dünya’daki yerli ve yabancı tasarımcılar ile iş ortaklıklarına girmeyi planlamaktadır. Hala başarı ile yürütmekte olduğu Bora Aksu işbirliğini, yetenekli tasarımcılar ile zenginleştirerek, “High Fashion” ürünlerini geniş tüketici kitlelerine sunmayı amaçlıyor.
Dünya’daki tüm müşterilerine son modayı, çok hızlı bir üretim organizasyonu ile, beklentileri fazlasıyla karşılayacak çeşitlilikte, uygun fiyatlı ve moda ürünler tasarlayıp satışa sunan Koton markası, Türkiye’de iki yüz otuz, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok ülkede kırk beş noktada müşterisi ile buluşuyor.

collezione
Kategori: tekstil firmalari

Collezione, Ekrem Akyiğit tarafından 23 Ağustos 1987 yılında kurulmuştur.1987 yılında Bakırköy’de açaaçılan ilk mağazadan sonra oluşan yüksek talep sebebiyle 1989 yılında ikinci Collezione mağazası Fatih’te açıldı. Ta takip eden iki sene içinde İstanbul’un birçok noktasında açılan Collezione mağazaları, kararlı büyümenin de bir gösgöstergesi oldu. İlk kurulduğunda koleksiyonlarında sadece erkek giyim ürünlerine yer veren Collezione, 1911991’den itibaren bayan giyim ürünlerine de yer vermeye başladı.2001 yılında 44, 2003 yıl sonu itibariyle 82 mağazaya ulaşmıştır.
% 100 yerli sermayesi ile ülke ekonomisine katkı sağlayan Collezione, merkez,mağazalar ve üretim tesislerinde toplam 86.000 metrakare üzerinde, yaklaşık 2000 personeliyle faaliyette bulunmaktadır.Şu anda Türkiye genelinde 81 mağaza,153 bayi; yurt dışında ise 18 ülkede 32 satış noktası ile hedef kitlesiyle buluşmaktadır.
Collezione,devamlılığın en önemli simgesinin “değişim” olduğuna inanmaktadır.Gelişmelere dinamik bir biçimde uyum sağlamakta, hizmetlerinde müşteriyi merkez olarak almakta ve bu paralelde stratejisini oluşturmaktadır.
Collezione mağazalarında her 15 günde bir ürün çeşitleri değişiyor.Tasarım departmanı 70 kişiden oluşuyor.40 kişilik ekip gençleri takip ediyor ve gençler nerelerde vakit geçiriyor,neler giyiyor gibi bilgiler elde ediyorlar.
Tasarım için, internet, Wgsn, yurt dışı fuarlar, trend boklar, itkib seminerleri, dünya çapında ünlü modacılardan yararlanılıyor.
2005 yılı içerisinde satmış olduğu toplam ürün adedi 10 milyon civarındadır
Ekrem Akyiğit
1956 yılında Elazığ’da doğdu.5 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul’a geldiler. Dedesi Sultanhamam’da handa odabaşıydı. Babası da onun yanında çalışıyordu. Çocukluğu, Kapalıçarşı, Nuruosmaniye civarında geçti. 5 yaşındayken Son Saat gazetesini satmaya başladı.13 yaşında iken babası vefat etti.13-14 yaşında babasının işini devralarak hanın çay ocağını işletmeye başladı.
Çok küçük yaşta, çalışma hayatına girmiş olması ve ailesel yükümlülükler, eğitimini sürdürmesine imkan vermedi ancak bu süre içinde Sultanhamam’da öğrendikleri de asla satın alınamayacak kadar değerliydi. Çay ocağının gelişmeye müsait olmadığı ve iş ruhuna uymadığını düşündüğü için bu işi bıraktı ve ağabeyinin bulunduğu, bir vitrincinin yanında çalışmaya başladı. Mağaza vitrin ve görsel düzenlemesi alanında iş kurarak uzmanlaştı.
5 yaşından beri girişimciliğin izinde olması ve bulunduğu her imkanda yeni fırsatları değerlendirme azmi 1987 yılında, yeni bir alana geçmesini sağladı. Bu alan ‘mağazacılık’ tı. 18 yıl, mağaza vitrin ve görsel çalışmalarını yürütmesi, bir mağazanın nasıl yönetileceği konusunda, ona öngörü kazandırmıştı. Bu öngörü, insanları giydirmeyi sevme ve insan ihtiyaçlarını iyi izleme yeteneği ile birleştiğinde, ‘Collezione’ markasını kurması çok da zor olmadı.
Ekrem Akyiğit, şu anda Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türk Sanayici Ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesidir. İstanbul Sanayi Odasında (İSO) meclis üyesidir.
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD), İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri) ve İHKİB Eğitim Vakfı’nda ise yönetim kurulu üyesidir.

Hiç yorum yok: